Zo haal je het maximale uit je salarisonderhandeling

salaris geld verdienen loon verdienen

Van de Nederlandse werknemers zegt 55% ontevreden te zijn over het salaris. Tijd dus om met je baas om tafel te gaan zitten. Maar bereid je salarisonderhandeling goed voor om er het maximale uit te halen!  Met deze praktische tips weet jij hoe je de volgende onderhandeling moet aanpakken.

 

Timing

Je kan niet op elk willekeurig moment over je salaris beginnen. Door het juiste moment te kiezen verhoogt het je kans op een positieve reactie bij je baas. Snij het gesprek dus aan wanneer je een goede prestatie hebt neergezet of een periode extra lang en hard hebt gewerkt. Extra salaris moet je uiteraard wel verdienen.

 

Realisme

Wees realistisch. Wanneer je een salarisindicatie op tafel legt dat ver boven de CAO afspraken ligt of totaal niet marktconform is prijs je jezelf uit de onderhandeling. Bereid je daarom altijd voor door scherp te hebben wat een realistisch salaris is voor iemand van jouw leeftijd, werkervaring, kwaliteiten en de sector waarin je werkzaam bent. 

 

Leg uit

Beargumenteer goed waarom jij vindt dat je meer moet gaan verdienen. Hoe scherper en duidelijker je dit uiteen kunt zetten, hoe groter de kans is dat je baas mee wil gaan in je voorstel. Recente voorbeelden uit de praktijk helpen hierbij bij! Wanneer je van toegevoegde waarde bent is de kans groot dat je baas hier extra voor wil betalen.

 

Give and take

Open de onderhandeling met een salarisindicatie die tussen de 5% en 10% hoger ligt dan het salaris dat je wilt gaan verdienen. Op die manier creëer je ruimte voor jezelf om te onderhandelen.